Så meget koster det at reparere stenslag

stenslag

Så meget koster det at reparere stenslag

 

Alle biler kan blive repareret for stenslag på forruden. Dog kan priserne variere en smule, og her er der forskellige faktorer der spiller ind. For at få et ordentligt overblik over hvad det vil koste dig at reparere din bilrude, kan du læse med her: Det skal nemlig handle om prisen for at reparere stenslag.

 

Jo hurtigere, jo billigere

 

Få gerne repareret din rude lige så snart du opfatter en skade. Ved at være hurtigt ude kan du nemlig få klaret problemet med det samme, og således undgår du mere alvorlige skader.

 

Når en rude med stenslag ikke bliver repareret i tide, kan der opstå revner og større skader. Især hvis ruden er skadet om vinteren, når temperaturen ofte kommer under frysepunktet. Hvis skaden har udviklet sig til noget større, så risikerer du at ruden ikke bare skal behandles, men i stedet udskiftes helt. Og det er naturligvis bedst at undgå.

 

Med andre ord: Det er billigst at få ruden udskiftet hurtigst muligt, da en skade typisk bliver værre med tiden.

 

Tjek din forsikring

 

I mange tilfælde dækker din bilforsikring, hvis du sender din bil til reparation for stenslag. Nogle gange med en mindre selvrisiko, men det er netop derfor du bør tjekke forsikringen.

 

Hvis du har en god forsikring slipper du helt for at skulle betale. I andre tilfælde slipper du med helt ned til 300 kroner. Hvis du ikke har nogen forsikring, og skaden er moderat eller stor, så kan du forvente at skulle betale et par tusinde for at få den repareret. Men det varierer alt sammen, og for at få et endeligt svar er du nødt til at sende bilen til reparation for at få en pris – og naturligvis høre forsikringsselskabets policer på samme tidspunkt.

 

Send bilen til det rette værksted

 

Der er flere steder du kan få din bilrude fikset. Priserne er generelt i samme niveau, men der er alligevel besparelser hvis du vælger det rette sted.

 

Den første besparelse finder du i selve reparationsprisen. Her kan du nogle gange spare et par hundrede kroner, hvis du finder et godt sted. Men endnu vigtigere er kvaliteten: For hvis bilruden ikke er repareret godt nok, så er der større chancer for yderligere skader i fremtiden. Derfor giver det altså mening at vælge et kompetent sted, hvor de har en konkurrencedygtig pris, men samtidig laver en kvalitets reparation.

 

Et eksempel på et populært firma, der reparerer stenslag, er Carglass. Du har sikkert allerede hørt om dem, da det er et typisk valg blandt danske bilister. Udover Carglass er der også andre firmaer om buddet, og de er også værd at tjekke. Måske har du også et lokalt værksted, som du stoler på, og hvor forruden kan fikses til gode vilkår.

 

Undgå bøder

 

Hvis stenslaget limiterer udsynet fra bilen, så er den ulovlig at køre i. Derfor er det igen vigtigt, at den bliver repareret hurtigt, og at bilen er sikker at benytte. Ellers kan det nemlig resultere i bøder og andre irriterende udgifter, og det er bedst at undgå.

 

Konklusion

 

Generelt er det ikke dyrt at få forruden fikset, hvis du har opdaget stenslag. Især ikke hvis du har forsikring. Potentielt er det helt gratis – alternativt skal du betale nogle få tusinde. Der er mange faktorer, og derfor er det umuligt at skrive en endelig pris. Find et sted hvor bilen kan repareres, og hør nærmere om den specifikke pris. Held og lykke med reparationen!

Går du og mangler en autolift?

Så køb en her

Leave a Reply